De Durga paath bestaat uit 700 verzen van de Markandeya Puraan.

 

Hierin wordt verteld dat alle goden verschillende krachten zijn uit een oerkracht. Deze oerkracht wordt Aadi shakti en Djagdamba genoemd.

 

Djagdamba is de wereldmoeder, Durga de ontoegankelijke.

Er is geen grotere kracht of energie dan Durga mata.

 

Sinds mijn 14e lees ik de Durga paath en zoveel kracht, positieve energie als ik daarin heb ervaren, heb ik in geen enkel ander heilig boek ervaren.

Al hoewel de Ramcharitmanas, Bhagvadgeeta, Purana's en de Veda's ook veel kracht bevatten. Vooral de Ramayana van Goswami Tulsidasjie.

 

De kracht van de Durga paath kan ik niet in woorden uitdrukken.

 

Wat ik vandaag de dag heb bereikt, zowel in positie als in kennis en zelfs als enige pandit in heel Nederland die leeft en belasting betaalt via zijn pandit werkzaamheden, heb ik allemaal te danken aan de Durga paath in mijn leven.

 

Opmerkelijk is dat tijdens de navratri heel weinig hier in Nederland wordt gelezen uit dit boek. Men is veel meer gericht op de puja die bestaat uit 11 rode vlaggen, kokosnoot en de spijs, lapsi roti genaamd. 

De puja moet zeker wel goed uitgevoerd worden maar de paath (lezing) is echt datgene wat u kan verlossen van alle ellende. Het leidt zelfs uiteindelijk tot verlossing.

 

Men zou zich toch wel meer moeten richten op Durga Sapta Shati, de zeven honderd verzen die over Durga mata gaan.

 

De zegen van Durga mata heb ik zeker wel ontvangen. Hierdoor ken ik de gehele Durga kavach uit mijn hoofd sinds mijn jeugd. 

 

Alle gedaanten van de Almachtige hebben een Kavach (een beschermingsgebed).

In de Durga kavach wordt uitgebreid om bescherming gevraagd. Zo uitgebreid is geen enkel ander kavach.

 

Verder zijn er twee grote Navratri's in het jaar waarin negen dagen lang aandacht besteedt wordt aan Durga mata. Eigenlijk zijn er vier navratri's, dat zijn dan in totaal 36 dagen in een jaar die worden besteed aan de moeder van het heelal.

Voor geen enkel ander gedaante van de Almachtige zijn er zoveel dagen geadviseerd als festival. 

 

Alle soorten van ellende, belemmeringen, pijn en tegenwerkingen kunnen vernietigd worden via de Durga paath. 

 

Indien iemand last heeft van spoken in zijn huis, laat dan door een geschikte Brahmaan negen keer Durga sapta shati lezen. Daarna moet er een havan plaats vinden. Tijdens de purna aahuti moet er lobaan, goeggal en dhoepbatti branden. Laat het rook van de havan en deze opgenoemde dingen door heel het huis gaan. Gegarandeerd zullen alle soorten spoken uw huis verlaten. Dit wordt geadviseerd in de heilige boeken en dit schrijf ik uit ervaring. Natuurlijk kunt u ook een Durga paath laten uitvoeren voor alle andere wensen die u heeft op wat voor gebied dan ook.

 

Indien u werkelijk een ware krachtige Durga paath thuis wilt laten uitvoeren, kunt u gerust reageren via e-mail of telefoon.