Gandharva Veda

De Gandharva veda, een veda wat weer een onderdeel is van de Saamveda. Ze is de eeuwige muziek van de natuur, en ze weerspiegelt haar ritmes. De zieners/Rishi’s hebben de ritmen en frequenties van de natuur waargenomen, en speelden deze muziek om het land vrede en gezondheid te brengen. Deze krachtige melodieën van de natuur hebben een sterke positieve en harmoniserende werking op het geest van de mens. er in zijn diepste innerlijke, vertrouwd mee. Ze is de kunst van gelukzaligheid (Aananda), ze is het lied van de natuur. Het lied wat de G

De specifieke trillingen van de natuur veranderen volgens een drie-uren ritme dat als prahara bekend staat. De Gandharva veda is gebaseerd op dit ritme. De Gandharva veda muziek neutraliseert stress in uw huis of kantoor. Dit is ook het geval, wanneer vedische mantra’s op een soortgelijke manier worden gezongen.

Het is wetenschappelijk bewezen dat de Gandharva veda een zeer positief effect heeft op de groei van planten. Logischerwijs is het effect ook heel positief op dieren. De Gandharva veda kan ook een geneeskrachtige werking hebben op verschillende klachten.

Tijdens een puja of yagya wordt er ook regelmatig geblazen op een shankha (hoornschelp), en wordt er ook gerinkeld met een bel. Soms wordt er ook gebruik gemaakt van ghantaa’s (deze hebben een soortgelijk effect van klankschalen). Het zijn muziekoffers, om de goden een ''plezier'' te doen, negatieve energieën te verwijderen, het luchtruim te reinigen van ongedierte en de geest van de mens te kalmeren.

Standaard is het goed om vaak naar muziek te luisteren.